torstai 3. marraskuuta 2016

Merinoa talven varalle

Varoitus! Lue koko juttu loppuun ennen kuin säntäät lankakauppaan ja aloitat saman proggiksen. Oli nimittäin harvinaisen syvältä tämä neuleohje.


Ostin jo kesällä Garnstudion baby merinoa vauvan villapukua varten, väreinä liilaa ja vaaleanpunaista. Pohdin pitkään millaisen oikein haluan ja päädyin lopulta tähän Dropsin ilmaisohjeeseen. Valitsin koon 6-9 kk kun ajattelin että se sopii parhaiten kylmimmille kuukausille heinäkuun vauvalle. Ihan hyvä niin, sillä jo kolmekuisena pötkö käyttää 6 kkn kokoa.

Ja ei kun neulomaan. Vauvanvaatteet valmistuu niin ihanaa tahtia, että niitä on superkivaa tehdä. Kunnes päästiin kirjoneulekohtaan. Fiksuhan tietysti lukisi koko ohjeen ja kommentit etukäteen, mulla on tapana sännätä suoraan tekemiseen. Kirjoneulehan olikin sitten jonkun totaalisen puusilmän kirjottama. 


Neulekuvio on suunniteltu niin, että kuviolanka pitäisi katkaista lähestulkoon joka toisen kerroksen jälkeen. Kun haalari tehdään tasona, jää tässä ohjeessa kuviolanka aina väärään reunaan. Mä vihaan langanpäiden päättelyä, joten ei kiitos.

Kiroilin ja pähkäilin tovin, kunnes päätin improta kuviot niin, että molemmat langat ovat aina oikeassa paikassa. En halunnut myöskään kuljettaa toista lankaa turhaan neuleen takana, jottei tule ylimääräisiä lankalenkkejä tai kiristystä. Muutin kuvioita aika paljonkin välttääkseni nämä kompastuskohdat.Valmis haalari on upea ja ihana hankaluuksista huolimatta. Baby merino on myös superpehmeää vauvan iholle. Eilen se saatiin vihdoin käyttöönkin kun lumi saapui maisemaan. Mä olen täysillä talvi-ihmisiä, etenkin kun silloin saa neuloa villaa ja alpakkaa. Olettaen tietysti että olisi aikaa joskus...6 kommenttia:

  1. Ihana haalari! Harmi, että ohje oli niin huonosti tehty.

    VastaaPoista
  2. Minä neulon kuviolangan omana "kierroksena" eli neulon ensin kuviolangan ja nostan neulomatta päävärin silmukat ja neulon ne erikseen, jolloin on aivan sama kumpaan päähän langat kuviossa päätyvät. suosittelen kokeilemaan.

    VastaaPoista
  3. Koska sulla on nappilista edessä olisit voinut tehdä tuon myös steekkaamalla, jolloin olisit voinut neuloa työn pyörönä :) Olen yhden villapaidan kutonut steekkaamalla, hirvittihän se aluksi, mutta lopputuloksesta tuli todella hyvä ja sai neuloa pyörönä.. minä kun en tasona tykkää mitään isompaa neuloa :) Mutta hieno lopputulos ja suloinen on puvun kantaja :)

    VastaaPoista