sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Kesän väreissä

Tämä proggis alkoi toukokuun Kreetanreissulla. Otin mukaan puuvillalankaa ja puikot, vaikkei mitään ohjetta ollut mielessä. Päätin improta väljän laatikkopaidan ilman suurempia kommervenkkejä.

pssst: taustalla näkyvä David Bowie täällä

Pintaan lisäsin näyttävyyttä erilaisilla neulekuvioilla. Lomalla ei mun mielestä ole kiva pingottaa kovin tarkkojen kaavioiden tai laskutoimitusten kanssa, joten pidin kuviot simppeleinä.


Eihän se paita yhdessä reissussa valmistunut, vaan muhi kaapissa jonkun tovin. Kun se vihdoin valmistui, olin jo valtamerilaivan kokoinen enkä voinut puseroa käyttää. Loppukesästä paita pääsi kuitenkin vihdoin käyttöön.


Ohut lanka ja ilmavat kuviot tekevät paidasta kevyen päällä. Se laskeutuu kivasti ja on sopivan rento arkikledjuksi. Tykkään nyt kovasti, vaikka värit onkin aika kesäiset tähän vuodenaikaan.


Paita on neulottu 3,5 puikoilla ja malli on laatikkomainen. Etukappale on vähän leveämpi kuin takakappale, mikä lisää ilmavuuutta. Hihasilmukat poimin suoraan etu- ja takakappaleelta ja neuloin pyöröpuikoilla alaspäin. Lankana ohut liukuvärjätty puuvilla Karnaluksista ja oranssi bambulanka Lankamaailmasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti