sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Naalin syksyiset seikkailut

Moi, täällä ollaan taas vauvantekotauolta palanneena. Kaikki on ok, vaikka hoidettiinkin kuviot pitkällä kaavalla ja pieteetillä. Tämä vauva onkin sattumalta sellaista nukkuvanpuoleista sorttia, jes! Unien aikana saan piirrettyä kaavan sieltä, leikattua kappaleen tuolta ja ommeltua sauman täältä. Pala kerrallaan projekteja valmistuu huimaa tahtia. Ei olis esikoisen kanssa onnistunut tällainen!

Syksyn sävyissä

Näiden projektien tarina ulottuu ajassa taaksepäin, lähes kolmen vuoden taakse. Piirtelin silloin silityskalvolle naalin ja kiinnitin sen kangaskassiin. Naali jäi kummittelemaan ja noin vuosi sitten piirtelin samalla aiheella printtikuvion. Teetin printistä luomuneulosta Spoonfowerilla ajatuksena ommella itselleni pusero.


Erittäin laadukas printti vielä usean pesun jälkeen

Päädyin tekemään peruscollegen jonkun käsityölehden kaavan mukaan. Hihakankaan ostin Eurokankaasta, tarkemmin en yksityiskohtia muista kun tein tämän jo viime syksynä. Paidasta tuli ihan lempivaate ja olen tätä käyttänyt paljon ennen raskautta. Kangas on myös pysynyt hyvänä käytössä.

Suoraan kaapista hihat rutussa. Silitys ei ole ensimmäinen asia mielessä tällä hetkellä...

Loput kankaasta hillosin kaappiin neiti E:tä varten. Valitettavasti neidille ei juurikaan mun visiot tai ompelukset enää kelpaa, joten päätin leikellä kankaan sitä kritiikittömämpää varten. Kaavana tässä haalarissa oli Brindille & Twigin huppuhaalari. Loput kankaat löytyi mun (loputtomista) kangasvarastoista.

Haalari edestä

... ja takaa

Kaava oli todella hyvä ostos. Siinä on laaja kokovalikoima ja erittäin selkeät ohjeet, joiden avulla haalari on helppo ja nopea ommella. Myös yksityiskohdat on tässä huoliteltuja ja siistejä. Kyllä mun mielestä 8,5 € arvoinen jos aikoo tehdä useamman haalarin. Huppu on ehkä turhan iso ainakin näin pienessä, mutta sitä on helppo pienentää.Mun 7-viikkoinen näyttää aika miniltä tässä koon 68 haalarissa, mutta kyllä tämän voi jo käyttöön ottaa. Hauskasti eri kontrastiväreillä ja resoreilla sai muokattua kangasta sekä aikuiselle että lapselle sopivaksi. Kaiken kaikkiaan ihania uniikkeja vaatteita! Pitänee suunnitella taas uusia kankaita sitten, kun aivoissa on tilaa luovuudelle.


Hei mätsäävät asut mulle ja vauvalle, kornia eikö?

4 kommenttia:

  1. Tuo naalikangas on ihana! Ja kivoja vaatteita olet ommellut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) ajattelin tilata sitä myös harmaalla tai vaaleanpunaisella pohjalla esikoiselle

      Poista