keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Langanvärjäystä mikrossa

Vietettiin kesäloman alussa sateisia päiviä kaksistaan neiti E:n kanssa kotosalla. 9. kuulla raskaana en jaksanut enää liikkua ihan normimeiningillä, joten piti keksiä helppoa yhteistä tekemistä. Novitan kesäekstralehdessä oli hauska idea lankojen värjäämiseen elintarvikeväreillä.


Kipaistiin pyörällä Nalle-lankaa ja värejä lähikaupasta ja ruvettiin sohlaamaan. Värjäys oli tosi hauskaa ja helppoa hommaa, sopii erinomaisesti myös muksujen kanssa tehtäväksi. Tarvikelistakin on lyhyt: lankaa, etikkaa ja elintarvikevärejä. Väri kiinnitetään lopuksi mikrossa kuumentamalla. Tässä on tarkempi ohje mikrovärjäykseen.Kyllä näistä tuli hienoja! Epätasaisuudet ja valkoiset kohdat uppoaa lankoihin ihan hyvin eivätkä ne haittaa lainkaan. Vihreä väri ei jostain syystä tarttunut kunnolla, joten sitä en suosittele käytettävän.

Vihreistä kohdista tulikin vaaleansinisiä tai turkooseja
Sovittiin että pimpula saa itse tekemästään vyyhdistä villasukat ja tulevalle vauvalle tehdään meidän yhteisestä vyyhdistä. Värjäsin myös itselleni vähän hillitympää lankaa kokonaisen Nalle-kerän ajatuksina tehdä sukat joskus syksymmällä.

Artisti keskittyy
Mun sukkalanka
Nyt toivottavasti tulee pieni tauko blogiin ja tämä itsepäisesti mahassa pysyvä vetkuttelija suvaitsee syntyä maailmaan. 10 päivää yli eikä enää naurata yhtään...

4 kommenttia: