sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

David Bowie -seinävaate

Minulta loppui lanka kesken pimpulan neuletakin, joten työ piti laittaa syrjään odottamaan lisätilausta. Piti keksiä välityö, sellainen kesäinen ei-ikuisuus-projekti.


Löysin sivun, jossa oli pelkistetty David Bowien kuva neulekartaksi. Siitä sain idean kuviovirkatusta seinävaatteesta ja päätin toteuttaa sen samantien. Pelkistin kuvaa lisää niin, että siihen jäi vain kolme väriä: harmaa, musta ja valkoinen.


Mutta kuviovirkkaus tasona, en kyllä suosittele kenellekään. Nurjalla työskentely on aika hidasta ja hankalaa. Että jos ikinä enää teen Bowien, vetäsen sen ympyränä esimerkiksi tyynyyn. Lopputulos on kuitenkin vaikeuksiin nähden hyvä. Kuva venyi hieman pystysuunnassa kireän käsialan vuoksi, mutta thin white duke saakin olla laiha ja kalpea.Lopuksi virkkasin reunat ensin harmaalla ja perään mustalla. Yläreunan mustaa virkatessa jätin väliin sälekaihdinasentajan jättämän metallitikun tukemaan muotoa. Alareunaan kiinnitin hapsuja hevosenhäntäsolmulla (?) ja lopuksi ylös ripustusnarun.


Siinä se nyt killuu okkarin seinällä valmiina. Aikaa meni ehkä viikko, tunteja ei niinkään kauheasti. Kyllä mä ite ainakin tästä tykkään tosi paljon, mieskään ei dumannut lainkaan.

Nyt taas neuletakin kimppuun...

Lanka: Hooked Milano Eco Barbante Solid (joku tosi karhea ekopuuvilla)
Koukku: 4
Koko: n. 30 cm * 50 cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti