tiistai 28. kesäkuuta 2016

Vauva tulee, olenko valmis?

12 päivää jäljellä laskettuun aikaan. Olo on tukala ku rantapallolla grillissä, eikä enää meinaa mahtua ompelukoneen ääreen istumaan. Pesänrakennusvietti on kuitenkin sen verran kova, että jotain on väsättävä koko ajan.Kokosin tähän muutamia vauvaompeluksia, joita olen puuhastellut tässä kesän aikana. Tarkoituksena oli käyttää mahdollisimman paljon jämämatskuja ja pienentää loputtomia kangasvarastoja.

Ensimmäisenä puuhana tein vauvanpesän, joka taitaa olla nyt jonkinlainen muotivillitys. Ohje tähän löytyy Suuri Käsityö 2/2016 lehdestä, sekä näköjään myös nettisivuilta.


Valkopunaraidallinen kangas on Anttilasta 3 € / metri ja toinen oli jämäpala kangaslaatikosta. Lisäsin pohjaan vielä Paapiin puuvillakankaasta nukkuvan pöllön.

Tästä tuli jotenkin suloinen, joskin vanun loputtua kesken ehkä vähän plödö. En ihan tiedä onko tämä kuinka tarpeellinen hökötys, mutta söpö silti!


Seuraavana surautteluun pääsi vaunuverho. Ohje löytyi samasta lehdestä, joskin kaava kannattaa piirtää omista vaunuista, että tulee varmasti sopiva. En lähtenyt tähän kikkailemaan mitään ihmeempiä, vaan luotin printtikankaisiin. Norsutrikoota ostin noin metrin palasen viime kesänä Ottobreen poistomyynnistä kympillä. Salmiakkitrikoo on Facebookin kangashamstereista hankittu.Esikoisen kanssa ei ollut tällaisiakaan hienouksia, vaan pyykkipojilla ja harsoilla mentiin. Kyllähän tää kieltämättä on aika paljon siistimpi ja varmaan myös kätevämpi. Lisäksi tämä oli todella nopea ja helppo ommella.

Viimeisenä mun tilkkujenkadotusprojekti eli vauvanpeitto. Olin jemmaillut yhteen kasaan sellaisia tilkkuja, joista ei enää mitään vaatteenpalaa saisi aikaiseksi. Nyt leikkelin niistä n. 10 * 10 cm palasia saumanvaroilla ja surautin saumurilla yhteen. Väliin lisäsin ohutta vanua (oli pakko ostaa lisää) yhden kerroksen. Toinen puoli peitosta on samaa norsukangasta mitä vaunuverhossakin. Lopuksi viimeistelin reunat kanttinauhalla siistiksi.

Bongaa tuttu kuosi: mukana kankaita ainakin Käpyseltä, Paapiilta, Ikasyriltä ja Ottobren myymälästä.

Ihan ei kaikki kulmat osu kohdilleen, mutta ei sitä huomaa kokonaisesta peitosta


Tässä värien sommitteluun olisi voinut käyttää hieman kauemmin aikaa. Nyt näyttää jotenkin läiskityltä. Mutta eipä se haittaa, vauva kun ei osaa peittoa kritisoida ainakaan verbaalisesti vähään aikaan. Mutta tilkkuinto tästä heräsi, pitää ehdottomasti tehdä jotain muutakin näistä jämäpaloista.

Tässä tämän kerran vauvahärpäkepläjäys, mitäs pidätte? Mulla olisi täällä myös kaikki pallomahan äitiysvaatteet kuvattavana, jos vain joskus ehtisi. Ehkä otan tavotteeksi onnistua siinä ennen vauvan syntymää!

6 kommenttia:

 1. Hienoja! Mullakin on tarkoitus ommella tollainen pesä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos! Nähtäväksi jää tuleeko pesälle käyttöä uuden tulokkaan kanssa

   Poista
 2. Söpö pesä. Kun synnytin pienen pienen poikani (keskonen), vastaavanlaisia kutsuttiin kohduiksi. Tosin olivat pelkkiä pötköjä, mutta ne kierrettiin samanlaisiksi pesiksi lapsen ympärille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hauskaa kuulla että näitä on ollut aiemminkin, eikä ole vain tämän hetken muotihömpötys :)

   Poista
 3. Mä tein meidän kolmannelle lapselle (04/16) tuommoisen vauvapesän ja on ollut kyllä loistava! Ahkerassa käytössä ollut ja on edelleen 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, ehkä siis meilläkin tulee käyttöön :)

   Poista