sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Titityy-lamppu


Löysin faijan kaapin päältä vanhan osittain ruostuneen koristelintuhäkin. Äiti oli ilmeisesti pitänyt siinä huonekasvia eläessään. Häkissä oli reunat ruosteessa ja yläosan kiinnitysmekanismi rikki. Näin siinä kuitenkin hienon mahdollisuuden päästää sisäinen lampunrakentaja valloilleen ja nappasin hökötyksen mukaani.


Lampun toteutus oli oikeastaan aika yksinkertaista, ainakin teoriassa. Spreiasin valkoisen häkin ensin mustaksi mattaspraylla. Ajattelin mennä pihalle ja maalata sen pahvilaatikossa, mutta ei mennyt niinkuin strömsössä. Tuuli nappasi maalit mukaansa eikä häkkiin osunut juuri lainkaan. Sisällä en hommaa voinut tehdä haju- ja tahrahaittojen vuoksi. Enkä raskaana muutenkaan saisi käsitellä kemikaaleja liikaa. Loppujen lopuksi maalaus onnistui partsilla niin, että tein solumuovista lieriön, jonka sisällä pahvilaatikossa maalasin häkin ehkä kuudella eri kerralla saadakseni peittävää. Ei varmaan kätevin tapa, mutta tulipahan tehtyä...


Hain Clas Ohlsonilta valmiin mustan ripustusjohdon sekä Prismasta vanhanaikaisen näköisen LED-valonlähteen. Tein vielä Fimo-massasta jättihelmiä johtoon kiinnitettäväksi.


Itse kasaaminen oli todella helppoa: pujotin vaan ripustinsarjaan helmet ja sujautin sen lintuhäkin kaltereiden läpi. Kiinnitin rikkinäisen yläosan ja lampunjohdon rautalangalla häkkiin niin, että se pysyy paikallaan.

Pari kuukautta jälkijunassa virkkasin vielä linnun lampun päälle koristeeksi. Käytin apuna tällaista ohjetta. Kiinnitin vielä tipusen rautalangalla häkin päälle ja homma tuli valmiiksi. Neljävuotiaan ensimmäinen kommentti linnusta oli, että eikö se kuuluisi häkin sisälle. Yritin selittää ettei me olla niitä tyyppejä, jotka sulkee lintuja häkkeihin, mutta heikolla menestyksellä.



Lamppu on aika himmeä, mikä mun mielestä toimii makkarissa oikein hyvin. Meillä ei makkarissa ole muuta kuin sänky ja yöpöydät, joten siellä ei kirkkaita valoja kaivatakaan. Lisäksi lampusta tulee huikeat varjot kattoon pimeän aikaan.

Kuva otettu ennen lintua, aika hienot varjot eikö?

Tässä vielä listaus tarvikkeista:
Ripustinsarja (Clasulla n. 7-10 €, Ikeassa 5 €)
Lamppu (12 € Prisma)
vanha lintuhäkki
Spray-maalia (n. 5 €)
rautalankaa
jättireikäisiä helmiä tai Fimo-massaa
Virkkuuvermeet ja huopaa lintua varten


8 kommenttia:

 1. Siitähän tuli hieno! Ja pakko sanoa: siun banneri on niin cool!! :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Lintuhäkkilampun idea tuli joltain design-puljulta, jonka kieltämättä hieno lamppu maksoi monta sataa. Nyt selvisin parilla kympillä

   Poista
 3. Ai että, tää on ihan täydellinen!

  VastaaPoista