torstai 12. toukokuuta 2016

Sohvatyynyt

Me hankittiin uuteen kotiin maailman isoin sohva. Kriteerinä oli, että siihen mahtuu lapset, kissat, vanhemmat, läppärit ja kaikki oheishärpäkkeet. Sohva on kuitenkin meidän kodin keskipiste, gradientin nollakohta johon kaikki materia kulkeutuu kuin itsekseen.

Uusi sohva tarvitsi uusia tyynyjä tietenkin. Ompelin Ikean kankaasta jättityynyihin uudet päälliset. Niiden lisäksi käsitöitä tehdessä pitää olla pieni niskatyyny, joten sellaset päätin toteuttaa kirjovirkkauksella.

Mulla oli jäänyt Raksatakista yli keltaista ja vaaleenharmaata paksua puuvillalankaa (Drops loves you #5). Löysin vielä kaveriksi valkoista ja tein ensimmäisen tyynyistä kolmiokuvioilla. Improsin kuvioita langanmenekin mukaan, yritin saada langat riittämään koko tyynynpäälliseen.


Siitä tuli niin kiva, että piti sitten tilata langat toiseenkin samanlaiseen. Tein vähän eri kuvioilla, mutta samalla impromeiningillä.


Lankoja jäi taas yli, että jotain tarttis vielä keksiä. Mutta kivat nämä on ja kovassa käytössä päivittäin. Jälkimmäisen vetskari vähän lörpöttää, mutten anna sen häiritä.

Langat: Drops loves you #5
Koukku: 5 mm
menekki: 4-5 kerää /tyyny

Loin aluksi pohjan mittaisen kjs-ketjun. Aloitin siitä virkkaamisen ympyränä niin, että silmukoiden toiseen reunaan tein yhden rivin kiinteitä silmukoita, päähän 3 kpl kääntymiseen ja toiseen reunaan koko rivin kiinteitä. Lopuksi päätyyn taas 3 ks ja jatkoin tästä eteen päin ympyränä. Toiseen tyynyliinaan ompelin vetoketjun, toinen on ommeltu kiinni suoraan tyynyn päälle.

2 kommenttia: