lauantai 14. toukokuuta 2016

DIY Medianurkkaus parillakympillä

Mulla on ollut edellisissä asunnoissa huonoja kokemuksia mediakalusteiden kanssa. Molemmat Ikeasta ostetut tv-tasot notkahtivat keskeltä lyhyessä ajassa, vaikkei televisio ole edes suurinta sorttia. Uuteen asuntoon päätettiin olla ostamatta mitään, mikä ei kestä normaalia käyttöä useampaa vuotta.

Googlailtiin huonekalukauppojen tarjontaa, eikä siellä tuntunut mikään miellyttävän silmää. Saati lompakkoa, kun kestävä näköjään maksaa useampi satasia. Sitten törmäsin nerokkaaseen ideaan, jossa tv-taso tehdään vain lankuista ja harkoista. Päätettiin toteuttaa jotain sellaista, rouheaa ja simppeliä.

Pahoittelen kuvien laatua, en tosiaan taida olla mikään sisustusvalokuvaaja :D

Autoton kaupunkilainen oli uuden pulman edessä: mistä stadista saa lankkuja ja mielellään vielä kotiinkuljetettuna. Kyselin työkavereilta ja yhdeltä löytyikin mökiltä just sopivia tuppeensahattuja pätkiä. Sain ne vielä duunipaikalle kuljetettuna, iso kiitos herra T:lle näistä!Harkkoja ostettiin Bauhausista ja lankkujen alle tukiraudat pitämään niitä yhdessä. Lankut piti vielä hioa ja lakata, ettei niistä jää tikkuja pienten ihmisten sormiin. Lopuksi pohjaan kiinnitettiin raudat ja koko komeus ladottiin suoraan olkkariin.Tv-tasosta tuli tosi tukeva, tätä ei helpolla saa heilumaan vaikka osat ovatkin irti toisistaan. Härpäkkeiden ilmanvaihto toimii myös hyvin, eivätkä ne kuumene avohyllyillä. Johtojen kanssa oli aluksi aikalailla ongelmia, ne näkyivät hyllyjen välistä rumasti. Laitoin niitä hyllyn alle boksiin, mutta varmaan vielä teen kourut hyllyjen takareunaan jossain vaiheessa.

Päällystin vanhat yökkipyökin väriset kajarit dc-fixillä. Dc-fix on sisustusmuovi, jolla voi peittää rumanvärisiä juttuja. Nyt nekin mätsää kivasti tähän nurkkaukseen.Sitten vielä tuo matto: virkkasin sen Lankavan miniontelokuteesta. Ohjeena mulla oli Molla Millsin suunnittelema Geometri-matto.
Halusin tehdä maton ohuemmasta matskusta, sillä virkkaaminen on aika raskasta paksulla kuteella. Lisäsin leveyteen yhden kuvion (22s) niin sain suunnilleen saman kokoisen.Matosta piti tulla vielä pidempi, mutta inspiraatio loppui kesken. Tahkosin tätä koko kevään aina kotona ollessani ja keskeneräinen työ ärsytti sohvalla tosi paljon. Lopputulos on kyllä mun mielestä hieno ja pituus riittää ihan hyvin. Ihan hetkeen en kyllä toista mattoa virkkaa, oli se sen verran raskasta puuhaa!

Mä olen tosi tyytyväinen tähän osaan kämpästä. Kerrankin saatiin jotain tukevaa ja käytännöllistä ihan pikkurahalla. Ja kaiken lisäksi mun mielestä toi taso on myös kaunis! Rouhea tuppeensahattu lankku yhdistettynä harkkojen epätasaisuuteen tasapainottaa hyvin mediahärpäkkeiden muovisuutta.

Mitäs te lukijat pidätte tästä?


Tv- tason tarvikkeet:
Lankkuja 4 kpl (0 €)
Harkkoja 6 kpl (6 €)
Tukirautoja 4 kpl (8 €)
ruuveja tukirautoihin
hiomapaperia
lakkaa (tähän meni vajaan kympin verran purkista)

Kajareiden muovit 11 €

Matonkuteet: Lankavan mini-ontelokude jokaista väriä vajaa 1,5 vyyhtiä
Koukku: 7 mm
Muutokset ohjeeseen: Lisäsin silmukoita yhden kuvion verran, eli 22s. Pituutta tein enemmän kuin ohjeessa.

10 kommenttia:

 1. Tosi kiva matto, raikkaat värit. Ja tuo telkkaritaso, vau! Todellakin hienompi kuin mikään Ikea-hökötys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä tosiaan kannatti nähä vaiva, tämä ei ihan helpolla notkahda!

   Poista
 2. Hieno telkkaritaso! Ja tuo matto on ihana!

  VastaaPoista
 3. Toi matto on ihana! On telkkaritasokin paljon kivempi kuin meillä (Sotkasta, tuskin kestää ainuttakaan muuttoa). Luin aivan kauhuissani ensin, että etkö meinaa mainita ollenkaan mikä hieno matto siellä pötköttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi kiitos :D en viitsinyt sitä erikseen postata kun on näissä kuvissa mukana kuitenkin

   Poista
 4. Hylly on todella kätevä, mutta tuo matto suorastaan huippu-upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Tässä kohtaa voin varmaan tunnustaa että siinä on vieläkin pari langanpäätä päättelemättä kun inspiraatio loppui kesken :)

   Poista
 5. Hyllykkö on tosi kaunis! Pistänpä heti korvan taakse, tuollaiset tv-tasot ovat todella kalliita. Ja matto! Haluan sellaisenkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos! Kyllä minusta oli ehdottomasti vaivan arvoinen tuo tv-taso, siitä tuli ihan lempparikaluste

   Poista