torstai 3. joulukuuta 2015

Harmaa blokki

Illat senkun pimenee ja pitenee, joten käsitöillekin jää enemmän aikaa. Pitää nauttia siitä, et saa rehellisesti rötvätä sohvalla puikot suhisten. Harmillista vaan, että nukkumaankin pitää mennä aikasemmin, kun aina vaan väsyttää.

Syksyn aikana on blogi ollut hiljaisella vaihteella, kun kaikki liikenevä aika on käytetty kotiprojekteihin. Jotain on kuitenkin valmistunut, nimittäin villatakki talven varalle.Taustalla vihje tulevien jouluvapaiden hankkeesta

Ostin nämä Lang Yarnsin Donegal - langat keväällä -50% alennuksesta Eiran Lankojen myymälästä. En usko että olisin raaskinut ilman alennusta, hintaa kun kerällä oli yli kympin normaalisti. Alotettuani neuleen ymmärsin kyllä heti mikä näissä maksaa, lanka on jotenkin huikean orgaanista ja kevyttä. Kerässä on myös useampi sata metriä tavaraa, eli riittoisuuskin on hyvä.

Malliksi valitsin Novitan Talvi 2014 -lehdestä ohjeen, sama löytyy myös Novitaknitsistä. Lanka on jonkun verran ohuempaa entä seiskaveikka, muttei haitannut. Takki on kokoa S. Lankaa mulla oli kolmea eri väriä, ja niistä päätin tehä blokkeja niin että takki on alhaalta tummempi kuin ylhäältä.Värit ja lanka skulaa tässä kyllä tosi hyvin, mun mielestä lopputulos on oikein tyylikäs. Eikä haittaa ohuempi lanka lainkaan. Muutin ohjetta niin, että tein hihat putkena saumojen välttämiseksi. Ohjeesta myös puuttuu muutama viimeistelykohta, mutta ne oli helposti hoksattavissa.

Rakastan nykyään ohuita, mutta lämpimiä neuleita talvikaudella. Tästä tulee taatusti kestosuosikki kuten viime kevättalven alpakkatakista. Entäs sitten se sovituskuva? Jotenkin jännästi niitä ottaessa tulee helposti kränää hovikuvaajan kanssa. Ei saa nauraa :)
7 kommenttia:

 1. Ihana, ihana, täydellinen..malli, värit, kaikki! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuli kyllä sellanen jokapäiväinen käyttövaate mitä tarvitsinkin

   Poista
 2. Todella kaunis! Meinasin aloittaa tuon saman mallin, mutta en sitten halunnut lopulta tehdä monesta palasta koottavaa takkia, koska mulla on aina vaikeuksia koon arvioimisessa. Mutta lopputulos on kyllä upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mä rupesin miettimään tota tehdeessäni, että kyllä kainaloihin asti olisi voinut ihan hyvin tehdä yhtenä pötkönä kuten hihatkin. Tällöin olisi jäänyt vaan hihan kiinnittäminen loppuompeluksiin. Mutta joo kyllä lopputulos on hyvä, vaikka itsekin suosin yleensä niitä saumattomia malleja

   Poista
 3. Tuo on kyllä kaunis malli ja kivat väritkin. Olen sun blogissa eka kertaa ja liityin lukijaksikin . Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista