tiistai 15. syyskuuta 2015

Sulkatakki

Kesällä olin työhuoneella kärsimättömänä neuloskankaan kanssa: jotain piti siitä saada ja heti. Löysin Pinterestistä nerokkaan kimonoidean, jota sovelsin neuletakkiin. Harmikseni neuletakki varastettiin multa ennen kuin ehdin sitä edes kuvaamaan.

Onneksi Facebookin kangaskirpparilta löytyi uusi ihana puuvillaneulos. Päätin tehdä samalla idealla pikatakin, tällä kertaa pitkähihasena syksyä varten.


Taustalla meidän iki-ihana työhuone


Siitä tuli just sellainen kun pitikin, iso ja väljä ja graafinen. Aikaa meni alle tunti suunnitteluineen ja lopputulos on mun mielestä siisti. Ihan käyttistä!Tässä vielä ohjeet:

Tarvikkeet:
1,5-2 m neuloskangasta koko pakan leveydeltä
Resoria
Saumuri
Sakset

Leikkaus:
Taita kangas kahtia kuvan mukaan ja leikkaa viivojen osoittamat kohdat. Huomaa että katkoviivalla merkitty leikataan vain etupuolelle. Leikkaa resorista 2 kpl hihansuita, korkeus n. 15cm ja leveys sen mukaan kuinka tiukat hihansuut haluat.


Ompelu:
Ompele sivusaumat hihansuusta helmaan saumurilla oikeat puolet vastakkain. Huolittele helma ja etureunat ympäri saumurilla.
Taita resorikappaleet kahtia pystysuunnassa ja ompele sivusaumat oikeat puolet vastakkain. Käännä oikein päin ja taita rinkula kahtia vaakasuunnassa. Kiinnitä resoririnkulan avoin reuna hihansuuhun oikeat puolet vastakkain ja ompele saumurilla kiinni niin, että venytät resorin hiha-aukkoon sopivaksi.

Valmis!


P.s. Jos näette jollain vastaavanlaisen ilman hihoja ja oranssimustasta kukkaneuloksesta niin vinkatkaa että sen saa palauttaa ilman seuraamuksia. Olisi ihana saada oma tekele takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti