keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Raksa-asteekkia pintaan

Heippa, täällä taas läppärin takana. Te rakkaat satunnaiset ja pysyväisemmät seurailijat, nyt olen pienen selityksen velkaa. Hiljaiseloa kun on jatkunut jo melkein kuukauden päivät.

Tässä nyt välissä oli hieman keuhkotauteja, työkiireitä, murtuneita kylkiluita, hajonneita tietsikoita, kadonneita valokuvia ja mitä näitä nyt on. Selityksen makua! Onneks kipeenä oli aikaa neuloa, ja juttuja onkin valmistunut todella paljon. Päivityksiä siis luvassa tiuhempaan tahtiin kunhan saan kaiken kuvattua.


Tässä nyt kuitenkin ensimmäinen valmistunut juttu, neuletakki kevääseen. Piirustelin japsuristikkoon erilaisia pieniä kirjoneulekuvioita kokeeksi ja päätin tehdä niistä neuletakin. Langaksi valikoitui Dropsin ♥ You #5, paksu kierrätyspuuvillalanka jonka hinta ei päätä huimaa.Tilasin langat sen kummemmin miettimättä paljonko sitä tarvitaan, ajattelin improta kuvioita menekin mukaan. Pohjaohjeeksi bongasin Ravelrystä Shapely boyfriendin. Ohje on ilmainen, yksinkertainen ja loputtomasti muokattavissa, joten iso peukku sille. Mallikin oli tosi hyvä muotoiltu pappatakki. Raglansaumoista tein kapeammat, muuten vissiin seurasin ohjetta.


Mutta tässä se nyt on, parin viikon pikaprojekti (jossei langanpäiden päättelyä lasketa). Mulle tulee mieleen raksan varotuskyltit, asteekkikuviot ja ehkä jostain syystä Puuha-Pete. Mitäs pidätte?


... Mä ainakin tykkään!

8 kommenttia:

 1. Onpa ihana neuletakki, supersiistiä jälkeä! Langat siis ilmeisesti riittivät vaikka mututuntumalla tilasit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kirjoneule nurjalla näytti kyllä aluks aika epäsiistiltä, mut kuosittelussa tasottu tosi hyvin. Lankaa meni väjemmän kun odotin, ehkä n 13-14 kerää.

   Poista
 2. Todella hieno! Sä oot kyllä mun jämälanka-idoli, sulla on ollut ennenkin niin hienoja jämälanka-paitoja,toppeja yms ja tää on taas hieno sävellys! Vaikkei tämä ihan jämälankajuttu olekaan, mut ite keksitty monivärinen juttu kuitenkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos paljon! Onneksi tästäkin jäi niitä jämälankoja yli, joten lisää jotain luvassa ;)

   Poista
 3. Tosi kivan näköinen! Ja väritkin näyttää hyvältä yhdessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Musta tossa langassa on kaikkiaan kiva värikartta, helposti yhdisteltävissä

   Poista
 4. Satunnainen kulkija täällä hei! Googlasin pappatakki ja päädyin tänne ihastelemaan hienoa neulettasi. En osaa itse yhtään suunnitella värityksiä ja kuvioiden sijoittelua yms niin että lopputulema olisi harmooninen, joten nostan hattua! Ja kiitän ohjelinkistä - tuolla nyt voisi tehdä vaikka sitten perus tummansinisen jos ei muuta uskalla.

  VastaaPoista