lauantai 21. maaliskuuta 2015

Kissamekko

Spoonflowerilta tilaamani kissakangas on nyt käytetty viimeistäkin tilkkua myöten ompeluksiin. Kankaasta tein jo aiemmin kempparipussit luottokissanhoitajille ja itselleni laiskan ompelijan topin.

Loput kaksi printtiä päätin käyttää tsirbulan mekkoon. Löysin etsyn sivuilla haahuillessani mekkokaavan, joka on sama malli kuin neidin loppuunkäytetyssä lempimekossa. Kaava maksoi melkein kympin, mutta toisaalta siinä on kokoja 12-vuotiaaks saakka ja malli on tosi kiva kesävaatteisiin.


Kangastahan tähän oli tietysti tosi niukasti, joten käytin jämäpaloja kissakankaan seurana. Sivut ovat bambitopista ylijäämäsuikaleita. Hihat trikootilkkuja ja resorit äidiltä jääneistä ompelulaatikosita.

Tein tätä aikamoisessa keuhkotaudissa työhuoneella ja jotenkin ei ihan pää leikannut niinkuin pitäis. Ompelin mm. kaula-aukon resorin väärinpäin, niin että sauma tuli keskelle eteen. Ärsytti suunnattomasti, mutta purkaminen olis ärsyttänyt vielä enemmän. Kokeilin laittaa saumamollukan kohdalle hihojen trikoosta tehdyn rusetin. Rusetti osui ja upposi juuri kissan korvan kohdalle ja siitä tulikin ihan hauskannäköinen. Lisäksi muksun on helpompi hahmottaa miten päin mekko puetaan kun edessä on rusetti.


Vaikeuksien kautta voittoon siis! Tykkään lopputuloksesta paljon ja kahden viikon maanittelun jälkeen mekko on jopa ollut pimpulan päällä muutaman kerran. Vielä on matkaa lempimekoksi, mutta kun kerroin että taskuihin mahtuu vaikka miten monta ponia oltiin jo hyväksynnän puolella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti