torstai 15. tammikuuta 2015

Tuubihuivi Molla Millsin tyyliinTämä tuubihuivi sai alkunsa jouluruokaostoskaaoksessa Prismassa. Notkuin Novitan lankahyllyllä etsimässä vapaapäivien ajankuluksi jotain kivaa. Silmiin pisti Isoveli -langan sinapinkeltanen ja harmaa. Otin mustaa kaveriksi, ja keksin samantien mikä mulla ajatuksissa kummitteli.

Molla Millsin Virkkuri 2 -kirjahan se syötti ideoita mun päähän. Tarkemmin sanottuna vielä sivu 264 ja sinapinkeltainen virkkauskuvio. Ostin lankoja 2 kerää kutakin väriä ja päätin tehdä tuubihuivin kuviolla.


Työ kulki mukana bussissa, mökillä, faijalla ja sohvan pohjalla vajaat kolme viikkoa. Alkoi jo paikotellen vähän tympimäänkin, vaikka oli yleensä kiva tehdä. Nyt se on vihdoin valmis, ja tänään sattui olemaan valoisa päiväkin. Kipasin töistä nopeasti pihalle napsimaan kuvia, ennen kuin aurinko taas katoaisi.


Huivi on virkattu koukulla 5 löyhästi ja lankana siis Novitan isoveli. Lankaa meni noin 1,2 kerää per väri. Kuvio on Molla Millsin kirjasta, ja silmukoita tässä oli mun laskujen mukaan 211.

Virkkasin huivin löyhästi, ettei siitä tulis liian tönkköä. Alussa kuljetin lankoja liian löysänä sisällä, minkä vuoksi ne jäivät näkyviin ikävästi. Loppua kohden käsiala parani paljon ja eron kyllä huomaa huivista. En viitsinyt silti ruveta purkamaan kun sen verran tuossa oli virkattavaa.Kyllä mä pidän tästä huivista ja taatusti käytänkin paljon. Joku silti jäi toteutuksessa vähän kaivertamaan, ehkä idea oli parempi entä lopputulos tällä kertaa.

2 kommenttia: