lauantai 10. tammikuuta 2015

Hirsi ja perhonen

Lomilla oli aikaa olla kavereiden kanssa työhuoneella ompeluhommissa. Ostin joulun alla Facebookin Kangashamstereista lisää matskua, muistaakseni Käpysen Herra Hirsi -kangasta ja Ikasyrin perhostrikoota.

Tein jo aiemmin bambitoppia varten perustoppikaavan henkkamaukan paidan mukaan, ja se on osottautunu ihan ässäks. Kun on omiin mittoihin sopiva peruskaava, voi siitä johtaa kaikenlaista kivaa.

Tähän väljään mekkoon sain idean mun Gudrun Sjöden -mekosta, joka on supermukava päällä. Tarpeeks ilmava ettei makkarat näy. Mekon juju on kolmiomainen kiila sivulla, joka leventää mallia tekemättä siitä kuitenkaan ihan jättimäistä. Mekon perhostrikoo on samettimaisen pehmeää päällä, ainaki parin pesun jäljiltä.





Samalla yläosalla tein hirsikankaasta myös t-paidan omien mittojen mukaan. Halusin tehä paidan ilman hihasaumoja, jotta kuosi pääsee esiin parhaiten




Lopuksi vielä perustoppiväkerrys Käpysen tarjoustrikoosta. Tämä syntyi reilussa tunnissa työhuoneella kun etkoiltiin ennen Jätkäjätkien keikkaa.. Kuva on aika susi, sori siitä.


Kaikki nää vaatteet on ollu kovassa käytössä sen jälkeen kun ne valmiiksi sain. Jotenkin tällasia trikoovaatteita tarvii kaiken aikaa ja näissä viihtyy tosi hyvin. Etenkin hirsipaita on ihan ykkönen!

2 kommenttia: