maanantai 17. marraskuuta 2014

Zero waste -mekkoviritysKesällä innostuin tuunaamaan harmaata pieruverkkaritrikoota roiskimalla. Nyt sain vihdoin tehtyä siitä jotain, nimittäin mekon itselleni.

Mekko valmistui zero waste - kaavaa mukaillen. Siihen löytyy hyvä ohje ainakin tyrnifarmarit-blogista. Kangas siis taitetaan olkapäiltä kahtia ja saksitaan malliin hihat ja kainaloupotukset. Mä leikkasin lisäksi vähän suoraa kainalon ja helmaliepeen väliin.

 
Sähläsin kauluksen kanssa, leikkasin alun alkujaankin liian suuren. Sitten vielä vähän ryssin sitä lisää saumurin kanssa. Piti äkkiä keksiä joku fiksaus, päädyin tekemään savupiippukauluksen ettei kaula-aukko olis ihan liian iso. Mutta tietenkin zero waste = ei yhtään ylimäärästä kangasta. Ratkaisin pulman Marimekon mustalla kuviotrikoolla, jota oli jäänyt mutsin ompeluvarastoihin.Kauluksesta tuli hieno, mutta kokonaisuudesta irrallinen. Piti taas keksiä jotain, ja päätin tehdä taskut eteen. Ompelin sitten ekan taskun kiinni vähän turhan keskelle, niin et toinen vieressä olis näyttäny ihan pölöltä.

Ei kai siinä sitten mitään,yhdellä taskulla mennään. Helmaan käännös ja mekko oli valmis. Sähellyksen kautta voittoon!


Pidän mekosta, mut tästä tulee mieleen joku pensseli päässä kulkeva hörhö. Tai kukkahattutäti. Mut mä voisin ihan mielelläni olla kukkahattutäti.  Ainakin vaate on mukava ja rento päällä.

4 kommenttia:

 1. Tää on aivan mahtava, kaikkinensa. Täytynee kokeilla, jos itsekin osaisi tälläsen jostain kankaanpalasesta tekaista... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Täytyy sanoa että toi savupiippukaulus on kyllä miljoona kertaa helpompi tehdä kun siisti pääntie mitenkään muutoin :D

   Poista
 2. Pitää oikein uudelleen tulla kiittämään tästä ideasta. Samalla kaavalla on valmistunut nyt kolme mekkoa ja kaikki on ihan täydellisiä. Mekkofriikki kiittää. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinpä kurkkimassa sun blogista ja oli kyllä hienoja!

   Poista