torstai 20. marraskuuta 2014

Mummokuosi
Ihastuin Tallinnassa kangaskaupassa tähän viininpunaseen mummokankaaseen ihan täböllä. Kuosi on niin ihanan vanhanaikanen et pakko sitä oli saada, vaikkei ollut selvillä mitä siitä tekisin.

Harvoin teen itelleni kokonaisia vaatteita, kun aina jotenkin mokaan jotain, eikä lopputulos ole kovin siistiä. Lapsille on paljon helpompi surautella saumurilla jotain sinnepäin. Lähiaikoina oon kuitenkin ylittänyt itseni ja valmiiksi on tullut useampiakin vaatekappaleita. Vieläpä käyttökelposia ja kivoja.

Mummokuosista päätin tehdä rennon puseron todella yksinkertasella kaavotuksella. Kangas taitetaan keskeltä kahtia, ja taitos tulee olkasaumojen ja hihan ylälaidan kohdalle. Vartalo + hihat saksitaan molemmille puolille kutakuinkin näin:
Vartalon kohdalta kappaleen leveys oli noin rinnanympärys/2 + 6 cm. Hihat saksin summamutikassa vähän löysiksi ja kaula-aukon keskelle ovaalina.

Sitten vaan saumurilla hiha+sivusaumat yhteen. Kaikki puseron laidat huolittelin reunakuminauhalla ekaa kertaa tällä tekniikalla. Eli kuminauhan sileä reuna ja kankaan reuna laitetaan oikeat puolet vastakkain ja saumuroidaan yhteen. Samalla kuminauhaa pitää venyttää, itse halusin rypyttyvät reunat niin venytin aika paljon. Sitten käännetään reuna nurjalle puolelle ja tikataan päältä niin, että kuminauhan pitsipuoli jää taitoksen alta näkyviin.Sähkönsininen reunapitsi skulaa kyllä tässä todella hyvin. Mummomeininki sai vähän särmää ja samalla paita rypyttyi haluttuun muotoon. Toki reunoihin voi tehdä ihan tavalliset kuminauhakujatkin, eli tikataan reuna nurjalle ja pujotetaan kuminauhaa taitteen väliin.

Paidasta tuli ehdottomasti lempparikamaa, pitää vaan toivoa et materiaali kestää hyvin pesua ja käyttöä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti