maanantai 17. marraskuuta 2014

Kukkaro jämäpätkistä

Tallinnanreissu kävi lompakolle niin rankaks, että mokoma päätti revetä liitoksistaan. Yritin pari viikkoa leikkiä aikuista ja käyttää nahkalompakkoa, mut eihän siitä tullut mitään. Ei mun käsilaukkuihin mahdu oikeat lompakot ja jotenkin kortitkin on aina hukassa jos ne ei ole yhdessä läjässä.

Viikonlopun aikana virkkasin jämälangoista uuden kukkaron Karnaluksista ostettuihin kehyksiin. Pussukka on virkattu yhtenä kappaleena kehyksiin saakka. Väriä vaihdoin joka rivillä muuten, paitsi mustia rivejä on aina kaks kerralla. Päättelin langanpäät virkkaamalla ne väliin työn edetessä. Helpotti kummasti kun viimeistelyduuniksi riitti kehyksen paikalleen ompelu.


Kukkarosta tuli valloittavan värinen ja juuri oikean kokoinen. Kuvissa kukkarossa on mun kaikki normaalit lompakkoasiat sisällä (paitsi lounarit, ne ehdin jo syödä).


Kirjastokortti mittatikkuna

Jännittävää muuten, et kaikista haasteellisinta tässä oli väriraitojen epäsymmetriassa pysyminen. Maailmankaikkeuden pitäisi pyrkiä entropiaan, mutta mulla ainakin värit pyrkii aina järjestäytymään loogisesti ja säännöllisesti.


2 kommenttia:

  1. Ihana =) Ajatuksissa itselläkin ollut kukkaron teko (kehyksiäkin jo ostettu) mutta olen vain siirtänyt ja siirtänyt kun en ole nopeaa ja helppoa ohjetta mielestäni löytänyt... Tätä voisinkin kokeilla... =) Oliko tuo kiinnitys hankalaa kehykseen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiinnitys oli helppoa, kun kehys oli ommeltavaa mallia. Liimattavien/puristettavien kanssa en ole oikein koskaan onnistunut, aina tulee kolhuja pihtien kanssa eikä kangas meinaa pysyä välissä. Kun kukkaron lärpäkkeet on kehyksen kokoiset suunnilleen, niin kiinniompelu onnistuu kyllä helpolla.

      Poista