maanantai 25. elokuuta 2014

Kesä loppui, kesäpaita valmistui

Syksy tuli sateineen kehiin, joten mullakin oli vihdoin aikaa päätellä koko kesän jämälankaprojekti. Tai oikeastaan toinen niistä, toisesta lisää myöhemmin.

Kun ihmettelin Drops Designin kesäalea huomasin siellä aika hauskan pusero-ohjeen. Tajusin heti että tollanen olis kiva, ja mietin jo lankojen tilaamista. Sitten muistin vaakaan päätökseni olla ostamatta lankoja lisää, ainakaan kesällä. Pengoin hetken jämälaaria ja kyllä sieltä jotain tietty löytyi.


Paidassa on nerokasta se, että siinä kulkee koko ajan kaks lankaa päällekäin. Eli ei tartte olla kaikkia värejä, vaan niitä voi kivasti yhdistellä kahdesta eri väristä. Tai jos joku loppuu kesken voi sitä paikata jollain toisella. Sain muutoin koko paidan tehtyä jämistä, mutta sinapinkeltasta ja mustaa jouduin ostamaan kerät. Toi keltanen raita oli vaan pakko saada hihoihinkin, se oli jotenki koko homman juju.
Lankoina mulla oli ainakin Novitan Miamia, Tennesseetä ja Hankoa, Dropsin Safrania ja Parisia, Katian Mississippiä, Lang yarnsin Baby cottonia ja lisäks kaiken maailman jämäpuuvillaa. En nyt saa punnittua mut ehkä puolisen kiloa yhteensä. Muutoin seurasin ohjetta, mutta hihaan pistin kaikkia värejä ja vielä jokaiseen pari ekstrakerrosta. Halusin niistä pitkät kun 3/4 hihat ottaa aina jälkikäteen päähän.

Tää on nopea juttu neuloa, mutta se päättely. Meni monta iltaa langanpäiden kanssa, mut työ kannatti kun nyt mulla on hieno kesäpusero! Jälleen kerran syksyllä...

Ja vielä hienot sovituskuvat pimeessä olkkarissa


7 kommenttia:

 1. Mahtavaa, että noin ihanat langat ja värit löytyivät varastostasi. Sopivat mahtavasti yhteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eipä sinne kyllä paljoa enää jäänytkään :)

   Poista
 2. Tää on ihan huisin upea! Ihanat värit oot jämälaatikoista löytänyt. Ja kyllä toi sinappi kuuluu tohon ihan selvästi, joten ostaminen oli hyvin perusteltu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! Joo munki mielestä sinappi oli tärkee, ja musta tietysti kans kun se oli alku ja loppu. Mut yllättävän kiva liukuväri tulee sillä et vaihtaa raitojen välissä vaan toisen langan, pitää muistaa tää jatkossakin

   Poista
 3. Tää on kyllä hieno! kivasti natsaa nu värit toisiinsa.

  VastaaPoista
 4. Oijjoi mite upee! :O No värit sointuu hirmusen hyvi yhteen :)

  VastaaPoista