lauantai 23. elokuuta 2014

Kasvivärjäyskurssilla, päivä 1

Tänään olin jännän äärellä, nimittäin Hyötykasviyhdistyksen kasvivärjäyskurssilla. Kurssi järjestettiin Annalan kartanon tiluksilla, mikä on kyllä aika huikee miljöö. Setti on 2 -päivänen, koska asioiden pitää muhia ja liota ja mitä kaikkea.

Lyhyen teoriapläjäyksen jälkeen paineltiin suoraan kasvimaalle keräämään niitä kasveja, joilla lankoja aiotaan värjätä. Ei siis mitään uutteita tai jauheita vaan ihan kokonaisia kasveja. Sitten mentiin hassuun ikivanhaan piharakennukseen puuhastelemaan loppuajaks.

Kanadanpiiskua ennen riipimistä

Rehusoppaa

Kääpiösamettikukkakeitto


Ensin rehuista riivittiin kukat ja lehdet, joista värimössöä keitellään. Kasvit pantiin padalle porisemaan, jotta väriaineet irtoaa kunnolla.

Keittonurkkauksessa oli tunnelmaa


Sitten tehtiin pieniä vyyhtejä villalangoista huomista värjäyssessiota varten. Langat pantiin likoomaan ja odottelemaan huomista.

Suomenlammasta harmaana ja valkosena
Spagettia! naaaam

Nyt kotona mietiskelen kynnenaluset lehtimurskassa ja lampaalta tuoksuen, että olipa mukava päivä. Huomenna sit varsinaiseen puuhaan eli värjäämiseen, jännän ytimeen!2 kommenttia:

  1. Kunpa pääsis itsekin joskus kokeilemaan! Tuleeko nuista kanadanpiiskuista ja kääpiösamettikukista sitten mitä väriä? Keltaista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään se selviää, näyttäisi keltasta/vihertävää tulevan. Vielä padat porisee eli saa nähdä :)

      Poista