tiistai 20. toukokuuta 2014

Skragatoppi


Tämä pusero sai alkunsa Kööpenhaminalaisella rytkykirpparilla. Löysin hienon skragan ja hienon miesten pitkähihasen paidan. Molemmat olivat sellaisenaan käyttökelvottomia itelleni, mut värit ja kaikki oli kohdillaan. Päätin kiikuttaa puoli-ilmaiset löytöni kotimaahan ja työhuoneelle saamaan uuden elämän.

Pimenevässä perjantai-illassa siitä sitten syntyi jotain. Pari lasia viiniä ja hieman pähkäilyä tarvittiin. Siitä tuli juuri sellainen kun ajattelin.

Tarvikkeet:
Liian iso paita
Kravatti

Ohje:

Laita paidan päälle olkasaumasta kiinni joku itsellesi sopiva toppi. Leikkaa topin mukaan jättäen 1 cm saumanvarat. Itse käytin kaula-aukkoa sellaisenaan kun oli sopivan avara.

Leikkaa ylijäämäkankaasta pari hihakappaletta, n. 6cm leveä ja jonkun verran hiha-aukkoa pidempi kaitale x2. Mun hihat oli keskeltä hieman leveämmät kuin reunoista.

Neulaa hihapalat kiinni paitaan oikeat puolet vastakkain. Voit rypyttää kankaan siististi tekemällä rypytystikin tai tehdä niinkuin minä, neuloja vaan tasaisesti ja hurautus saumurilla samalla vähän rypyttäen.

Ompele hihansuusta helmaan sivusaumat oikeat puolet vastakkain. Huolittele hihan reuna saumurilla.

Pura solmiosta kaikki turhat välikappaleet ja leikkaa ylimääräiset kankaat pois. Itse jätin n. 1 cm käännökset alle, päältä tikattaessa nekään eivät ole välttämättömiä.

Silitä solmio haluamaasi kohtaan tukikankaan avulla (ei paljon auta polyesterissa) ja neulaa. Tikkaa päältä solmio kiinni etupuolelle.

Taita solmion yläpää kaula-aukosta sisään ja tikkaa kiinni. Leikkaa ylimääräinen häntä pois.

Valmis!

4 kommenttia:

 1. Pähee idea! Toi skraga yksinään olis karmee, mut näin se toimii :O

  Mulla on sulle haaste: http://anarchknit.blogspot.fi/2014/05/haaste-kerta-se-on-ensimmainenkin.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm vastaus tais kadota bittiavaruuteen mut laitetaan uudestaan. Oon yrittäny näitä haasteita vältellä mut pakkohan se kai nyt on vastata... Palaan asiaan piakkoin!

   Poista
 2. Aivan mahtava idea!

  Täähän toimisi hyvin myös vähän epävirallisempiin kesän pihajuhliin :)

  VastaaPoista
 3. Kiitti! Mä oon käyttäny tätä töissä sillon ku pitää muka pönöttää, vaikkei meillä koskaan tartte sellasta tehdä :)

  VastaaPoista