keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Ei mikään pieni enää

Tein snadille viime keväänä pari kesäneuletta, silloisilla mitoilla. Molemmista tuli jotenki hassun leveitä, melko väljiä malleja. Huomasin et nyt ne on ihan napapaitoja 3/4 hihoilla, kun tyyppi on venynyt pituutta huimasti. Paidat oli vielä sen verran hyvässä kondiksessa, että sen puolesta käyttöikää olis jäljellä. Samoja lankoja ei ollut enää jälljellä, joten lisäosat piti tehdä erilaisista jämälangoista.

Punaiseen raitapaitaan lisäsin oranssia joustoneuletta helmaan ja hihoihin. Lisäosia varten poimin langan avulla reunasta silmukoita suunnilleen saman verran kuin alkuperäisessä. Tein ohuemmilla puikoilla 2 o 2 n -joustinta sopivan matkaa.

Toinen paita oli  jo viime vuoden helmikuulta, peruspusakka jostain käsityölehdestä. Olin virkannut siihen pöllön jämälangoista tällä ohjeella. Paita kaipasi reippaasti enemmän pituutta, joten päädyin virkkaamaan siihen vähän tunikahenkisen alaosan. Purin ensin vanhan pinkin nirkkoreunan pois. Aaltokuvio on virkattu suoran reunaan kiinni näin:

*5 p, hyppää 2 p yli (ekalla kerroksella helmassa sopivan pätkän), 5 p, 3 p yhteen kohtaan silmukkaan* Toista kuviota kerroksen läpi ja seuraavalla kerroksella levennys ja ylihyppäys samoissa kohdissa.

Hihoissa käytin muuten samaa kuviota, mutta 5 pylvään sijasta väleihin tuli 4.Tässä paita vielä 11-kuisella pipanalla ja vanhoilla reunoilla

4 kommenttia:

 1. Ompas nättejä paitoja! =D ja hyvä idea jatkaa niitä! Ei mennyt kova työ hukkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Idis toimii vaan jos on tehny liian leveitä alunperin :D

   Poista
 2. Pöllöpaidasta tuli entistäkin hienompi! Ja vitsi miten ihanat värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, arvaa suostuuko E edes kokeilemaan? Tee työtä josta saat arvostusta...

   Poista