perjantai 28. maaliskuuta 2014

NappipajaTänään innostuin pimpulan päiväuniaikaan testaamaan mun Sinellistä tilaamia Fimo-massoja. Tavoitteena saada aikaseks nappeja, paljon ja erilaisia. Ensimmäinen kerta on aina jännittävä, ihan vatsanpohjassa tuntuu. Opiskelin eilen Youtubesta kuinka homma pitäis hoitaa ja koin olevani henkisesti valmis.

Vähän vaivaamista, kaulitsemista, pötköjen pyörittelyä, leikkaamista ja rei'itystä. Videoilla tädit veivas nappeja suit sait noin ja näin. Ei se ihan niin näpsäkästi mennyt iteltäni, mut ei se kyllä vaikeetakaan ollut! Väreistä otin tän päivän sessioon mukaan vihreetä, turkoosia, sinistä, pinkkiä ja mustaa. Lämpimämmät sävyt jää ens kertaan.

Ihanaa oli välillä vaan askarrella, uutta, hauskaa ja helppoa. Suosittelen lämpimästi!

Isoja kirjavia ja satunnaisia nappeja

Mustia pilkullisia nappeja. Valotus ja värit kuvassa ei ihan skulaa

Turkooseja pikkunappeja. Kaikki vähän erikokosia ja muotosia

Epätoivoinen yritys saada loppumassakin kulumaan

Satunnainen prötö

Kaksi satunnaista prötöä

Mitään varsinaista ohjetta en tähän viitsi kirjottaa, kun sellaisia on Youtube pullollaan. Kirjota hakukenttään "fimo buttons" ni johan löytyy.

Tarvikkeista sen verran, että mulla oli käytössä Fimo soft - massoja tollanen kätevä alotuspakkaus, jossa oli 10 väriä nokare. Lisäksi tarttee työstämiseen kaulimen (tyhjä lasipullo), sukkapuikkoja reikiä varten, taikinakaavinleikkurin tai nasaveitsen leikkaamiseen ja jotain pyöreitä muotteja millä napin saa leikattua levystä irti. Mulla oli kokeilussa viinamitta (liian pyöreät reunat), piparirinkula (liian iso) ja täydelliseks havaittu shakerin korkki. Oikeita muotteja saa vissiin jostain askartelukaupasta. Sitten vielä uunia varten tarvitaan lämpömittari kertomaan että pysyy 110-130 asteen välimaastossa paiston ajan. Suosittelen käyttämään leivinpaperia eikä foliota paistaessa alla, foliosta kun voi jäädä ruttuja nappien nurijlle puolille.


Työvälineistöä

Innostuin tästä niin paljon, että seuraava sessio on luvassa jo tänä viikonloppuna. Kokeilen ainakin kukkanappeja neidille. Laittakaahan idiksiä tulemaan jos kokemusta näistä löytyy!

2-vuotiaan mielestä tää oli kiva peli. Mutsi kuulemma hävis

10 kommenttia:

 1. Oo miten kivoja! Oon noita katsellut joskus sillä silmällä, että noin sais ainakin just sen värisiä nappeja kuin tarvii :) Ja just pikkutyypin vaatteisiin sopivia ihanan värikkäitä :) Pitää ottaa kokeiluun, kun muistan, ehdin, jaksan, kykenen jne. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Mulla meni tohon koko sessioon pari tuntia paistamisineen, eikä tarvinnut tilaakaan pahemmin raivata. Oli kyllä kivaa ja suosittelin. Nyt kun en ole enää ihan niin nappipäissäni tuli mieleen että olishan noista jämäpaloista voinut tehdä jotain muuta, magneetteja yms. eikä ehkä 25 turkoosia nappia :D

   Poista
 2. Kauniita nappeja ja hyvät väriyhdistelmät! Täytyy tutustua noihin videoihin lähemmin, alkoi itseäkin kiinnostamaan nuo napit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itse erehdyin kattelemaan niitä videoita lounastunnilla duunissa ja alkoi harmittamaan ettei päässyt kokeilemaan heti...

   Poista
 3. Upeita nappeja.Harmi kun hävisit pelin :D Alkoi minuakin kiinnostamaan, kestääköhän nuo pesua ,no se selvinnee kun käväisen YouTubessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti kestää oikein hyvin ainakin 40 asteen pesun. Ohjeissa sanottiin vain ettei saa ylittää 130 astetta kovettamisen jälkeen. Luulisin siis et 60 astettakin natsaa ihan hyvin

   Poista