tiistai 4. maaliskuuta 2014

Kirjontapiperrystä 

Otin taas askeleen eteenpäin kirjontajutuissa. Nyt oli vuorossa kokeilu, jossa melkein joka silmukalle vaihdetaan lankaa. Aluks ajattelin ettei tästä voi tulla mitään, hirmusen työläältä tuntui. Sitten hiffasin, että molemmat langathan voi pitää sormella valmiina, senkun nappasee silmukkaan sopivan mukaan.

Tämän suuren oivalluksen jälkeen homma oli helppoa ja nopeeta. Rannustimet eli kämmekkäät eli härpäkkeet valmistuivat parissa päivässä. Ohje on Ravelrystä, Endpaper Mitts. Puikkoina mulla oli joustimessa 2,5 ja muualla 3. Lankoina jämäkerät puna-ruskekirjavaa käsinvärjättyä sukkalankaa ja Novitan Woolia valkoisena. Molempia jäi n. metri jäljelle, eli aika tiukille meni. Menekki ehkä noin 2/3-kerää woolia ja nyrkin kokonen pallura toista.

Näillä spekseillä tuli snadisti isommat mitä mallikuvassa olevat, mutta sopivat varmasti saajalleen kun ei tässä mitään kääpiökäsiä olla.

Lopuks vielä ei mennyt niinkuin strömsössä kuva, joku oli ajatuksissaan kuvion kanssa (onneks tätä ei valmiista huomaa):

8 kommenttia:

 1. Aivan ihanat!! <3 minä myös totesin, että nuo lyhyet langanjuoksut on helpompia minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä ihan olet oikeessa, vähemmän tässä joutuu murehtimaan lankojen liiallista kireyttä tai löysyyttä.

   Poista
 2. Tosi ihanat! Mä oon joskus korjannut vastaavan pienen yhden-kahden silmukan fiban kirjomalla päälle oikealla värillä silmukoita jäljitellen, eikä jälkeenpäin ole edes voinut itse löytää korjauksen paikkaa. Eipä silti, ei tuollaista pientä virhettä huomaa kyllä valmiissa kirjavassa työssä muutenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, jatkossa käytän varmasti ideaasi. Purkaminen kun ei kuulu mun toimintatapoihin :)

   Poista
 3. Voi miten upeat! Ihailen kirjoneuleita. Itsellä nuo aina tulee niin kireiksi ettei voi käyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, itsekin taistelin tosi pitkään sen kireyden kanssa kun normaalisti nyhrään tosi tiukkaa silmukkaa

   Poista