perjantai 7. helmikuuta 2014

Vihervaaravaroitus

Ihastuin Ravelryssä seikkaillessani Vihervaara-huppariin. Selailin ohjeella tehtyjä projekteja ja innostuin ostamaan itsekin langat sitä varten. Valitsin langaksi Viking of Norwayn Odinin, se kun on 40 asteessa pestävä 100% villalanka. Menekki M-kokoon vajaa kuutisen kerää, ehkä jopa 5 riittäis.

Kaikissa kommenteissa sanottiin että ohje on syvältä, jännin ohjeesta käytetty kuvailu oli "absolute rubbish". Ylpeä neulojaminä nakkeli niskojaan ja totesi että kyllä minä nyt yhden ohjeen selätän, ei voi olla niin vaikeeta.

Kyse ei ollutkaan siitä, että ohje olisi vaikea, vaan suorastaan puutteellinen. Siinä kyllä kerrotaan kuinka paljon kavennellaan ja suunnilleen missä, mutta kuvioiden jatkuminen on improvisoitava itse. Pähkäilin, tuumailin ja kiroilin aikani raglan-kavennuksia tehdessäni. Kävin kuitenkin uudelleen pläräämässä Ravelryssä muiden projekteja. Huomasin, että lähes jokainen on toteuttanut kavennukset omalla tyylillään, eikä yksikään puseroista näyttänyt hölmöltä. Eli siis tyyli vapaa, hieno siitä näköjään tulee joka tapauksessa.

Kavennuskammosta päästyäni huppari eteni jouhevasti, ja valmistui tuossa tuokiossa. Seuraava mutta oli hupun reuna, se kun hassusti vähän törröttää. Päätin et antaa törröttää, hitot siitä.

Tässä se nyt kuitenkin on, mun oma vihervaara. Lisään vielä jossain kohtaa soljet eteen kun saan käsiini harmaata lankaa.

Päällä, pimeässä ja pieruverkkareissa. Huomaa hieno bodariefekti olkapäissä jopa näillä ruippakäsillä!
Kaverin äidin varastosta löytyi täydelliset soljet

13 kommenttia:

 1. Uskomattoman upea! Veikkaan, että ihan on taistelun arvoinen ♥

  VastaaPoista
 2. Onpas upea, hyvin olet kyllä onnistunut vaikeuksista huolimatta!

  VastaaPoista
 3. Uuh! Kunpa tuollaista sinnikkyyttä löytyis itseltäkin! Löysin blogisi haaremihousujen ohjetta/kaavaa etsiessäni joskus syksyllä, ja löysinkin sekä etsimäni, että paljon muuta. Mm. Suuri Käsityö-lehden ohjeilla tehdyt vaatteet heräsivät ihan uuteen eloon täällä, verrattuna lehden kuviin. Juuri tämänkaltaisia käsitöitä haluaisin tehdä, pitäis kai vaan siirtyä "pitäis tehdä"-moodista "nyt tehdään"-moodiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon viestistä, sait hyvän mielen aikaan :) Kiva jos oot löytänyt jotain inspiraatiota tai ideoita. Mulla on elämäntilanne sellainen, et lapsi menee klo 20 nukkumaan iltasin ja sen jälkeen ei oikein muuta voi tehdä kun käsitöitä kotona,siksi niitä tulee tehtyä niin paljon.

   Poista
 4. Todella kaunis huppari! Tosi taidokasta. :)

  VastaaPoista
 5. Ooohhh, ootpas sie taitava! Hirmu hienon näköne huppari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, onneksi sopivasti talvi just tais loppua kun paita tuli valmiiks :)

   Poista
 6. Se on upea! Hyvin kyllä onnistuit soveltamisessa :)

  VastaaPoista