lauantai 1. helmikuuta 2014

Mekkojen tuunausta

Joskus vaatteisiin kyllästyy, ja niistä tulee tylsiä. Mikään ei ole muuttunut, mut ei silti enää miellytä. Mulla oli kaksi tylsää mekkoa, joista toinen oli jo kirppikseltä ostettaessa vähän mummo. Poistin hihat, lyhensin helmaa ja virkkasin reunaan yksinkertaista pitsiä. Pitsit on kiinnitetty ihan ompelukoneella. Heti tuli parempi!

Kapea pitsi on virkattu ketjusilmukkaketjuun 3 ks + nirkko (3kjs, ps ensimmäiseen kjs:n).
Leveämmässä helmapitsissä on kolme kerrosta pylväitä, sitten pitsikerros, joka menee näin: 1 ks, *hyppää 2-3 pylvään yli ja virkkaa seuraavaan  pylvääseen (3 p, 1 nirkko, 3p). Hyppää 2-3 pylvään yli ja tee 1 ks*. Toista *-* koko kerros.

Toisen mekon olin neulonut joskus muutama vuosi sitten eikä enää ihan natsannut. Jostain syvältä kumpusi mielikuva joulukuusesta, eikä se ole mekossa hyvä juttu. Ompelin etukuvion reunaan puuvillapitsiä tuomaan vähän ryhtiä. On parempi, ei enää joulukuusi, mut ehkä pitäis silti vielä jotain keksiä?5 kommenttia:

 1. Pienillä jutuilla saa paljon aikaan. Kauniita mekkoja.

  VastaaPoista
 2. Oiii ompas kivannäköset! :) Oon itekki huomannu, et montaa juttua piristää just tommoset reunapitsit tai muuten vaan jotkut pikkuset yksityiskohdat, kuten taskut yms. Pyyhkeisiin, tyynyihin, vaattteisiin ja sen semmosiin ku lisää reunapitsiä, niih näyttää ihan uudelta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi pyyhejuttu onkin hyvä idis, pitää pistää työlistalle!

   Poista
 3. Valtavan ihania molemmat mekot!

  VastaaPoista