perjantai 6. joulukuuta 2013

Kesäpaidan uudet napit


 Tässä on taas klassinen esimerkki siitä, kuinka joku projekti jää muhimaan korin pohjalle ja unohtuu sinne määrittämättömäksi ajaksi. Kyseessä on viime kesän neuleprojekti, joka on ollut valmiina ties miten pitkään mut en ole saanut aikaseks ostaa siihen sopivia nappeja, kun omasta lootasta ei sellaisia löytynyt. Viikko sit tein vihdoin retken nappikauppaan ja löysin passelin rouheat napit. Puserossa käytetty lanka on Rowanin Purelife Revive, joka on tehty kierrätetystä silkistä, puuvillasta ja vissiin viskoosista (rayon). Ostin sitä joskus huutonetistä halvalla muutaman kerän vaalean harmaansinisenä ja ruskeat ostin lisäks Tallinnan Karnaluksista. Lanka on upean vivahteikasta ja rosoista, ihastuin siihen välittömästi nähtyäni ekan kerran.

Puseron mallina on kokonaan saumattomana neulottava Driftwood, joka on ilmainen malli Ravelryssa.
Paita neulotaan ylhäältä alas pyöröpuikoilla ja oli ainakin mun mielestä tosi helppo tehdä. Kuitenkin lähestyttäessä alareunaa tajusin että siitä tulee vähän pliisun värinen, mikä ei ehkä ole ihan mulle omin juttu. Löysin sitten vielä tiskirättiprojekteistä ylijäänen vajaan kerän Bommix Bamboota kirkkaan vihreenä, ja pätin tehdä sillä parit tehosteraidat. Toimi hyvin ja paita sai vähän lisäilmettä.
4 kommenttia:

 1. Kiva malli ja noi vihreet raidat on tosi jees! :D

  VastaaPoista
 2. Kivan näköinen. Lanka näyttää tosi rouhealta. Onko kivan tuntuinen päällä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein sen verran isoilla puikoilla, että neuloksesta tuli pehmeämpää. Kyllä se tuntuu iholla kivalta, sanoisin et täydellinen sellasiin kesäpäiviin kun pitää vetää jotain hellevaatteiden päälle. Toi malli on siihen hyvä kun on täysin saumaton. Kesään nyt on kyllä vielä hyvä tovi aikaa, toistaseks paita menköön parin välikerroksen kanssa :)

   Poista