perjantai 15. marraskuuta 2013

Sukkatekniikkaa hiomassa
Välillä on hyvä vähän laajentaa repertuaaria ja opetella ihan kirjoistakin jotain uutta. Yleensä pähkäilen itse toteutuksen, mutta kyllä siihenkin jotain perustaitoja vaaditaan. Nyt oli aika kaivaa esiin Varpaista varteen -kirja ja vihdoin opetella tämä uusi (noo ehkä se ei ole enää muille uusi) villasukkamuotihömpötys. Eli kyseessä on tekniikka, jossa neulotaan kaks sukkaa yhtäaikaa kärjestä varteen ja koko homma tehdään yhdellä pyöröpuikolla.

Täytyy sanoa että oli kyllä tosi helppo, ja jopa sivureunoista tuli siistit kaikista epäilyistä huolimatta. Alun silmukoiden luominen oli superiisiä kirjan ohjeilla. Plussaa myös siitä, että lankakerän voi oikeasti käyttää loppuun saakka kun ei tartte arvuutella paljonko lankaa menee jalkaterään. Miinusta tulee multa aina jos työssä on yhtä aikaa enemmän kun yksi lankakerä, olen toivottoman huono pitämään langat erossa toisistaan. No oikeasti nämä eivät edes menisi solmuun, jos jaksaisi kattoa mihin toisen sukan langan laittaa odottamaan silloin kun sitä ei tarvita.

Lankana mulla oli Regian Design Line Random Stripe ja puikkoina 2,5 bambut. Katsoin kirjan ohjeesta silmukoiden luomisen (20s), alun levennykset sekä jalkaterän silmukkamäärän (60s) sekä kantapään ohjeen. Varren sitten improvisoin omin nokkineni. Varren joustimet alhaalla ja ylhäällä on 1 o kiertäen,1 n -neulosta ja siksak-kuvio meni näin:
1. krs *2 oikein yhteen, 5 o, 1 langankierto, 1 o, 1 langankiero, 5 o, ylivetokavennus*.toista koko kerros
2. krs kaikki silmukat oikein
Lisäsin silmukoita pohjetta varten niin, että jätin noin 4-5 cm välein 1. kerroksella kavennukset tekemättä, mutta langankierrot normaalisti.

Hienot näistä tuli, rakastan nykyään ohuita villasukkia, jotka mahtuvat tennareihin, saappaisiin, lenkkareihin ja mihin tahansa tarvitsee. Varsi on sen verran kapea, et nää saa pujottaa jalkaan tarkasti, mutta istuupahan täydellisesti eikä lörpötä mistään.

2 kommenttia:

  1. Kyllä mun kans täytyy kokeilla tuota tekniikkaa, kun kaikki muutkin :) tosi tasaista jälkeä teet ja tuo lanka <3 <3

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanat kertakaikkiaan! :)

    VastaaPoista