sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Laiskan mutsin DIY - joulukalenteri
Mulla oli melkein aina lapsena ja jopa parikymppisenäkin mutsin tekemä joulukalenteri, josta tuli yleensä ihan mitä sattuu. Viimeisimmässä versiossa muutaman vuoden takaa oli yllärinä mm. mandariinisäilykepurkki, lounasseteli ja korvakynttilä. Kalenteri oli ihana ja tärkeä juttu itselleni, ja nyt kun äitiä ei enää ole haluan siirtää saman kuvion omallekin muksulle. Suunnitelmissa oli ihania virkattuja pussukoita ja hässäköitä, mut jälleen kerran väliin tuli jutut ja asiat ja elämä. Kiire. Raivatessani tilaa makkarin yläkaappeihin törmäsin säkkiin, johon olin kerännyt neiti E:n liian pienet sukat ja tumput. Silloin lamppu syttyi ja päässä välähti. Toteutukseen meni puol tuntia numerointiin ja ehkä 10 minsaa ripustukseen ja mikä parasta, kaikki luukut eli sukat tai tumput on irrotettavia. Se on tärkeä ominaisuus kun pienen maailmassa just se sukka tai lapanen saattaa olla maailman rakkain asia tänään. Luukkuihin ajattelin laittaa jotain pipareita, karkkeja, rusinoita, muovieläimiä ja ehkä raaskin käydä ostamassa jotain duplo-ukkoja.

Tarvikkeet:
24 sukkaa / tumppua / tossua tms
4 naulaa
sisalnarua tai ihan mitä tahansa narua
24 pyykkipoikaa
(tekstiililiimaa ja huopaa)

Numeroi sukat tussilla, tai jos on kovin tummat voi sukkaan liimata palasen huopaa, joka on helpompi numeroida. Nakuta seinään naulat ripustusta varten ja viritä nartsa hieman roikkuvana. Kiinnitä pussukat pyykkipojilla narulle haluamaasi järjestykseen. Pyykkipoikia voi tuunailla maalaamalla tai värittämällä tai askartelemalla, tai sitten voi olla laiska ja ostaa tiimarista hienoja. Mä päädyin nyt jälkimmäiseen vaihtoehtoon.

4 kommenttia:

 1. Haha :) tykkään suuresti! Montakohan yksinäistä sukkaa löytyy lasten vaatekaapista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitähän jäi yli vielä puol pussillista, mitähän niistä keksisi :)

   Poista
 2. On hieno! Ja jälleen ihanan persoonallinen & tekijänsä näköinen! Mutta "korvakynttilä"? Siis mikä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Se oli se männävuosien villitysjuttu joku intiaanien perinteinen korvanaukasusetti. En mä ihan tajunnu sitä ikinä :)

   Poista