lauantai 19. lokakuuta 2013

Pölöheijastimien paluu

Meillä oli eilen taas hulvaton ilta työhuoneella, tällä kertaa mulla oli agendalla heijastinaskartelua. Mun mielestä heijastimien pitää olla pölöjä, persoonallisia ja snadisti övereitä. Villi perjantai-ilta työhuoneella piti sisällään pari viinilasillista, mikä on saattanut vaikuttaa lopputulokseen. Kivaa oli, ja nyt ei tarvitse pelätä liikkua pimeässä ulkona.
Tarvikkeet:
Paksua ja ohutta huopaa
Heijastinkangasta
Gütermannin tekstiililiimaa
Sakset
Hakaneuloja (kannattaa hankkia kunnon jämäköitä hakaneuloja, valmiissa heijastimessa on sen verran painoa ettei mitkään tiimaririmpulat välttämättä pidä)
Helmiä, nappeja, nauhoja yms koristelumatskuja
Puuvillalankaa

Leikkaa paksusta huovasta pohja ja liimaile siihen heijastinkankaalla ja ohuemmilla huovilla haluamasi hahmo. Roikkuvva heijastin tehdään kaksipuoleisena ja rintanappimalli yksipuoleisena.
Koristele napeilla, helmillä, nauhoilla tai ihan millä tahansa.
Tee kiinnityssysteemi joko niin, että teet reiäntekovehkeellä tai terävällä sukkapuikolla reiän paksun huovan läpi ja pujotat siitä puuvillalangan läpi. Lankaan voi pujotella helmiä tai nappeja koristeeksi ja toiseen päähän kiinnitetään hakaneula muutamalla vahvalla solmulla. Toinen vaihtoehto on tehdä heijastimesta rintanappi liimaamalla taustaan suorakaiteen muotoinen huopapala molemmista päistään niin, että keskelle jää hakaneulan mentävä rako. Sitten vaan hakaneula rakosesta niin, että ei avattava puoli jää heijastimen puolelle.

Tässä vielä aikaisempien vuosien väkertelyjä, valitettavasti kuvanlaatu on hieman heikompi:

Lakupekka kukkuu

Joululahjaheijastimia vuosimallia 2011

2 kommenttia: