keskiviikko 14. elokuuta 2013

Koko kesän mekkoprojekti


Ihastuin jossain kevään Moda-lehdessä olleeseen neulemekkoon, mutta ohjeen langat olis maksanut monia kymppejä ja päätin ettei nyt ehkä ole sellasille menoille tarvetta. Mekko jäi kaivertelemaan takaraivoon pieniä kolosia, joten pakkohan se oli jotenkin toteuttaa. Lankoina päätin käyttää puuvilla- ja bambukerien jämiä, joita mulla nyt sattuu olemaan aika paljon. Todistettavasti ainakin 11 väriä jäi jopa käyttämättä, vaikka tähän menikin 9 erilaista lankaa. Kolme niistä oli täysiä keriä, loput erinäisiä vajakkeja. Langanmenekki yllätti tekijän, ja aika moni väri kävi vähiin jo takakappaleen aikana. Molemmista puolista tuli siis hieman erilaiset, mutta eipä se paljoa valmiissa mekossa haittaa. Itse neulominen oli nopeeta, kun joka toinen kerros on venytettyjä silmukoita (paitsi ohkasimmissa raidoissa). Suurin aika menikin sitten langanpäiden päättelyyn... Inhoan noin yleisesti ottaen päättelyä ja neuleiden kasaamista, minkä takia siihen hommaan vierähti ainakin pari viikkoa. Välillä oli jo pakko tehdä jotain aivan muuta kun langanpäät tuli jo korvista ulos. Tältä reunukset näytti ennen urakkaa:


Mekosta tuli mielestäni tosi kiva ja kesäinen, harmi että kesä näyttäis loppuneen tältä erää. Tuleehan noita uusia toivottavasti vielä. Tällasten väljästi kudottujen vaatteiden käyttäminen pienen lapsen tai kissojen läsnäollessa on käytännössä mahdotonta, mutta ehkä tää päällä voi mennä vaikka töihin. Tai hippaamaan, kunhan muistaa varoa ovenkahvoja, vetoketjuja ja koruja joihin voi jäädä jumiin. Todella käytännöllinen vaate siis!

2 kommenttia:

  1. Ihana mekko! Ja mikä estää käyttämästä tätä syksyllä ja muinakin vuodenaikoina, sopivan värinen neule vaan päälle lämmittämään :)

    VastaaPoista